Οργή Τσαβούσογλου για την αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων: "Τα λόγια δεν αλλάζουν την ιστορία"

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Οργισμένη απάντηση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου λίγα λεπτά μετά την επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Τι έγραψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Twitter.

Άμεση ήταν η αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σε μία φανερά οργισμένη δημοσίευση που έκανε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρει ότι τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για "πολιτική καιροσκοπία".

"Τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν μπορούμε να μάθουμε από κανέναν την ιστορία μας. Η πολιτική καιροσκοπία είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Απορρίπτουμε εντελώς το επιχείρημα αυτό, του οποίου η βάση είναι ο λαϊκισμός".

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Σημειώνεται ότι στη δήλωσή του για τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους του 1915, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε δύο φορές τη λέξη γενοκτονία.

Η δήλωση Μπάιντεν αρχίζει ως εξής: "Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμένιων από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά μία τέτοια θηριωδία. Αρμένιοι απελάθηκαν σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο".

H δήλωση ολοκληρώνεται ως εξής: Ο αμερικανικός λαθός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που άρχισε πριν ακριβώς 106 χρόνια.

Oλη η δήλωση στα αγγλικά εδώ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, ΗΠΑ, Αρμενία, Twitter
SHARE:

24Media Network