Όρμπαν: “Πατάει” στο QatarGate και ζητά την κατάργηση του Ευρωκοινοβουλίου

Όρμπαν: “Πατάει” στο QatarGate και ζητά την κατάργηση του Ευρωκοινοβουλίου
Βίκτορ Όρμπαν AP Photo/Vadim Ghirda

Στον απόηχο των αποκαλύψεων του σκανδάλου QatarGate, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζήτησε να καταργηθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς "απέτυχαν παταγωδώς" κατά της διαφθοράς.

Τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Βίκτορ Όρμπαν για να… αντιταχθεί της Ευρώπης, με τον Ούγγρο πρωθυπουργό να ζητά την κατάργηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Politico, ο ακροδεξιός Όρμπαν δήλωσε ότι το πρόσφατο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο απέδειξε ότι οι διασφαλίσεις κατά της διαφθοράς “έχουν αποτύχει παταγωδώς”.

“Εάν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού, είναι καιρός να καταργήσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, πρόσθεσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα αποτελείται από εθνικούς αντιπροσώπους.

“Αυτό εγγυάται μεγαλύτερη εποπτεία, λογοδοσία και αξιοπιστία. Δώστε τον έλεγχο στα κράτη μέλη!, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται εδώ και χρόνια σε “τεντωμένο σχοινί”, λόγω του επιπέδου της δημοκρατίας και των θεσμών της κατά τη διάρκεια της δεκαετούς και πλέον διακυβέρνησης του Όρμπαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα