Ουκρανία: 3 τραυματίες από βλήματα όλμων στο Σλαβιάνσκ

default image

Δύο φωτορεπόρτερ και ο διερμηνέας τους τραυματίστηκαν από βλήματα όλμων στο Σλαβιάνσκ

Δύο Δυτικοί φωτορεπόρτερ και ο Ρώσος διερμηνέας τους τραυματίστηκαν από βλήματα όλμων στα νότια του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία που είναι περικυκλωμένο από τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Ρογκελόν, έναν Γάλλο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Wostok Press, ο οποίος έχει καλύψει και τον πόλεμο στο Χαλέπι, στη Συρία, οι τρεις άνδρες και ο οδηγός τους έφτασε στη γραμμή του μετώπου στα νότια του Σλαβιάνσκ και ετοιμάζονταν να βγουν από το όχημα όταν δέχτηκαν πυρά.

“Αρχικά ήταν πυρά από καλάσνικοφ. Κατόπιν έπεσαν οβίδες όλμων”, είπε ο Ρογκελόν μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Κίεβο.

Ο Γάλλος, ένας άλλος Δυτικός φωτοειδησεογράφος και ο διερμηνέας προσπάθησαν να καλυφθούν σε ένα όρυγμα. “Έπεσαν 40-60 οβίδες”, σημείωσε ο Ρογκελόν, ο οποίος έχει τραυματιστεί στα πόδια. Όπως είπε, δεν γνωρίζει εάν ο συνάδελφός του και ο διερμηνέας, που τραυματίστηκαν επίσης, επέζησαν.

Ο Ρογκελόν είπε πως άρχισε να φωνάζει ότι είναι δημοσιογράφος και να δείχνει τον εξοπλισμό του και κατάφερε να φύγει από το σημείο, μέσα σε καταιγισμό πυρών. “Συνάντησα αυτονομιστές μαχητές στην απέναντι πλευρά από αυτήν που έρχονταν τα πυρά και με άφησαν να περάσω”, αφηγήθηκε, προσθέτοντας ότι ένα αυτοκίνητο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το Σλαβιάνσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, πολιορκείται από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος με τη σειρά του είναι περικυκλωμένος από άλλους φιλορώσους αντάρτες και κάθε νύχτα οι δύο πλευρές συγκρούονται μεταξύ τους προσπαθώντας να καταλάβουν τις θέσεις η μία της άλλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα