Ουκρανία: Δημοπρατήθηκαν σκυλιά για να πληρωθούν χρέη του ιδιοκτήτη τους

Ουκρανία: Δημοπρατήθηκαν σκυλιά για να πληρωθούν χρέη του ιδιοκτήτη τους
To ένα από τα δύο σκυλιά που δημοπρατήθηκαν λόγω χρεών του ιδιοκτήτη τους SETAM

Τα δύο σκυλιά κατασχέθηκαν με δικαστική απόφαση και βγήκαν σε δημοπρασία στο διαδίκτυο, με τιμή εκκίνησης για το ένα τα 44 ευρώ και για το άλλο 2,5 ευρώ.

Καταστάσεις που θεωρούνται εξωπραγματικές εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, με τα σκυλιά ενός άνδρα που είχαν κατασχεθεί με δικαστική απόφαση, να βγαίνουν σε δημοπρασία στο διαδίκτυο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του.

Το θέμα, όπως αναφέρει το BBC, έγινε γνωστό από βουλευτή της αντιπολίτευσης. Αρχικά πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για αστείο το να τίθενται δύο σκυλιά σε δημοπρασία σε κρατική ιστοσελίδα. Σύντομα όμως έγινε σαφές ότι ήταν η σκληρή αλήθεια. Το ένα δεν έχει πωληθεί ακόμα ενώ για το άλλο έχει εκφραστεί ενδιαφέρον.

Ο βουλευτής που έβγαλε το θέμα στο φως, Μιχαΐλο Βόλινετς κατήγγειλε ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ως μάσκες διαπραγμάτευσης. Η τιμή εκκίνησης για το ένα, ένα ποιμενικό, ήταν 44 ευρώ και για το άλλο 2,5 ευρώ. Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

“Πρέπει πραγματικά να κατασχέσουμε τα κατοικίδια ζώα από τους ιδιοκτήτες τους”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μαλιούσκα στο BBC Ουκρανίας. “Ακόμα κι αν έχουν ληφθεί λόγω της αφερεγγυότητας των πρώην ιδιοκτητών τους, συχνά αποδεικνύεται το καλύτερο όταν τα κατοικίδια ζώα έχουν υποστεί κακή μεταχείριση”.

Η καθημερινή ζωή για πολλούς Ουκρανούς είναι δαπανηρή, με τις συντάξεις να μην συμβαδίζουν με τις απότομες αυξήσεις των λογαριασμών φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια. Νωρίτερα φέτος, ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Προέδρου Ζελένσκι ζήτησε συγγνώμη αφού συμβούλεψε μία συνταξιούχο να πουλήσει το σκύλο της.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι πολλά από τα κατοικίδια ζώα κατασχέθηκαν για το καλό τους. Η εξόφληση των χρεών του ιδιοκτήτη ήταν ένας από τους λόγους για την κατάσχεση σκύλων, είπε ο Μαλιούσκα. Μερικά σκυλιά απομακρύνονται εάν έχουν δαγκώσει ανθρώπους στο δρόμο ή επειδή δικαστήριο κρίνει ότι θα πρέπει να δοθούν σε άλλο ιδιοκτήτη για καλύτερη φροντίδα.

Τα κατασχεθέντα κατοικίδια αγοράζονται συχνά από τον ιδιοκτήτη ή τους συγγενείς του για ένα συμβολικό ποσό, είπε ο υπουργός.

Ο Μαλιούσκα πρότεινε να τερματιστούν οι διαδικτυακές δημοπρασίες σκύλων, προσθέτοντας ότι θα αγόραζε ο ίδιος ένα από τα κατασχεθέντα σκυλιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version