Ουκρανία: Έτοιμη η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις εναντίον όσων ευθύνονται για το αιματοκύλισμα

Ουκρανία: Έτοιμη η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις εναντίον όσων ευθύνονται για το αιματοκύλισμα

Η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει σήμερα κυρώσεις εναντίον αυτών που ευθύνονται για τις βιαιότητες στην Ουκρανία, δήλωσε ο Φαμπιούς

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση ετοιμάζεται να επιβάλει σήμερα κυρώσεις εναντίον όσων ευθύνονται για τις βιαιότητες στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, λίγο πριν γίνει δεκτός από τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Αυτό που θα τού πω είναι ότι πρέπει να σταματήσει η βία, η οποία είναι προφανώς απαράδεκτη και ότι ετοιμαζόμαστε σήμερα το απόγευμα να επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον αυτών που είναι υπεύθυνοι για τη βία", τόνισε ο Φαμπιούς στο γαλλικό ιδιωτικό ραδιοσταθμό Europe 1 .

"Αμέσως μετά την αναχώρησή μου από το Κίεβο θα μεταβώ στις Βρυξέλλες και οι κυρώσεις που έχουμε κατά νου είναι στοχευμένες, δηλαδή προσωπικές και προβλέπουν την απαγόρευση εξόδου, συνεπώς απαγόρευση θεώρηση διαβατηρίου και έλεγχο και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων Πρέπει να τους θίξουμε το πορτοφόλι", υπογράμμισε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει εάν σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Γιανουκόβιτς.

Για το γάλλο υπουργό, "θα ήταν σοβαρό λάθος να πει κανείς ότι έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στη χώρα. Υπάρχει ακόμα τεράστια δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά το εμπόδιο είναι η απροθυμία των αρχών, οι οποίες προς το παρόν δεν κάνουν κάτι", τόνισε ο Φαμπιούς.

"Στόχος του ταξιδιού μου είναι να σταματήσουν αρχικά οι σφαγές, να ανακοινωθεί ότι θα υπάρξουν στοχευμένες κυρώσεις που θα αποφασιστούν στις Βρυξέλλες και οι οποίες θίγουν βίζα και πορτοφόλι και να συζητηθούν τα πολιτικά μέσα που θα οδηγήσουν στις εκλογές", τόνισε ο Φαμπιούς στο γαλλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

"Δεν υπάρχει άλλη λύση από τις εκλογές, πρέπει να στραφούμε στο λαό", τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

LIVE ΕΙΚΟΝΑ από την Ουκρανία

SHARE: