Ουκρανία: Εύθραυστες ισορροπίες – Το Κίεβο αρνείται ότι χτύπησε ρωσικό φυλάκιο

Ουκρανία: Εύθραυστες ισορροπίες – Το Κίεβο αρνείται ότι χτύπησε ρωσικό φυλάκιο
Στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία 2021 Andrew Marienko/ap

Εν αναμονή της διεξαγωγής της συνόδου κορυφής μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν, οι ισορροπίες στη σχεδόν εμπόλεμη Ουκρανία παραμένουν εξαιρετικά εύθραυστες.

Η Ουκρανία χαιρετίζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως τόνισε ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να λυθεί χωρίς τη συμμετοχή του Κιέβου, όπως δήλωσε ο Ουκρανός, ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας.

“Κανείς δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα χωρίς εμάς”, δήλωσε ο Ολέξιι Ντανίλοφ. “Όλα θα πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή μας”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Υπουργός Αμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ υπογράμμισε ότι δεν παρατηρείται καμία μείωση των Ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται γύρω από την Ουκρανία τις οποίες και αποτίμησε σε 147.000 άνδρες συνολικά.

Tην ίδια ώρα εκπρόσωπος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία αρνήθηκε ότι εξαπολύθηκαν πυρά πυροβολικού κατά ρωσικού συνοριακού φυλακίου στην περιοχή του Ροστόφ, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, και έκανε λόγο για πράξη ρωσικής παραπληροφόρησης.

«Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε να παράγουν ψευδείς πληροφορίες…αλλά επιμένουμε στο ότι δεν βάλλουμε κατά πολιτικών υποδομών ή κατά της περιοχής Ροστόφ» στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάβλο Κοβαλτσούκ, προσθέτοντας ότι «δεν εξαπολύθηκαν πυρά εναντίον των μονάδων κατοχής» της Ρωσίας.

Η Γερμανία από την πλευρά της έριξε προειδοποιητικά πυρά στη Ρωσία τη Δευτέρα μέσω δηλώσεων της Υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

“Θέλω να πω στο Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει να παίζει με την ανθρώπινη ζωή. Οι επιθέσεις, οι βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων 72 ωρών, οι παραβιάσεις της εκεχειρίας είναι θέματα προβληματικά. Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σας περιμένουμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα