Ουκρανία: Φρικιαστικές εικόνες στην πόλη Μπούτσα -Πτώματα στους δρόμους

Ουκρανία: Φρικιαστικές εικόνες στην πόλη Μπούτσα -Πτώματα στους δρόμους
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Vadim Ghirda/AP Photo

Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν σε μια κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων, που ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα, εντοπίστηκαν σε έναν δρόμο στην Μπούτσα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου που οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν από τους Ρώσους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ένας από τους νεκρούς άνδρες είχε τα χέρια δεμένα. Τα πτώματα ήταν σκορπισμένα σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων. Προς το παρόν είναι άγνωστο πώς σκοτώθηκαν. Ο ένας έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι.

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από πολλές κοινότητες κοντά στην πρωτεύουσα, αφού δεν κατάφεραν να την περικυκλώσουν.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Μπούτσα «απελευθερώθηκε» όμως η κωμόπολη έχει υποστεί τεράστια καταστροφή από τις μάχες. Οι δημοσιογράφοι που πήγαν εκεί είδαν τεράστιες τρύπες, που προφανώς προκλήθηκαν από βλήματα, στα σπίτια και πολλά αυτοκίνητα, κατεστραμμένα ολοσχερώς.

Τα 16 από τα πτώματα που βρέθηκαν σε αυτόν τον δρόμο βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο ή στην άκρη του. Τα τρία ήταν στη μέση του δρόμου και άλλο ένα στην αυλή ενός σπιτιού. Ένα ανοιχτό ουκρανικό διαβατήριο βρισκόταν στο έδαφος, δίπλα στον άνδρα που βρέθηκε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με ένα κομμάτι άσπρο ύφασμα.

Όλοι οι άνδρες φορούσαν χειμωνιάτικα παλτά ή ζακέτες, παντελόνι τζιν ή φόρμα και αθλητικά παπούτσια ή μπότες. Δύο κείτονταν δίπλα σε μηχανάκια, ένας δίπλα σε ένα αυτοκίνητο. Κάποιοι ήταν ξαπλωμένοι ανάσκελα, άλλοι μπρούμυτα. Εκτιμάται ότι τα πτώματα βρίσκονταν εκεί επί αρκετές ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα