Ουκρανία: Σφοδρές εκρήξεις στα προάστια του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Σφοδρές εκρήξεις στα προάστια του Ντονέτσκ

Σφοδρά πυρά πυροβολικού στο Ντονέτσκ. Η Γερμανία δεν έχει λάβει επιβεβαίωση περί μιας συμφωνίας για την κήρυξη εκεχειρίας

Σφοδρές εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούγονταν στα προάστια της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το Κίεβο και η Μόσχα περί του ότι συμφωνήθηκαν βήματα για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στο Ντονέτσκ μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στα βορειοδυτικά της πόλης, που πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών αριθμούσε περίπου 1 εκατ. κατοίκους. Τολύπες γκρίζου καπνού υψώνονταν από μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός. Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Πούτιν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε ότι δεν έχει επιβεβαίωσε πως συνήφθη εκεχειρία ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει πως το χρονοδιάγραμμα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων που συμφωνήθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες το περασμένο σαββατοκύριακο ισχύει.

«Δεν έχουμε μια αξιόπιστη επιβεβαίωση αυτού που πιθανόν ή πράγματι συμφωνήθηκε. . . και το τι αφορά και πώς θα εφαρμοστεί. Επομένως, επιμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Σάββατο», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πούτιν: Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ανταρτών και του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι απόψεις του ίδιου και του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι "πολύ κοντά", μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, μια συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας ενδέχεται να επιτευχθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία και ότι στην περιοχή θα πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές, πρόσθεσε το ρωσικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος στα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση είπε ότι κάποια από αυτά είναι η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βήμα προς την εκεχειρία: Τηλεφωνική συνομιλία Ποροσένκο-Πούτιν

SHARE:

24Media Network