Ουκρανός υπουργός ρίχνει νερό στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας

Ουκρανός υπουργός ρίχνει νερό στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας

Ένας Ουκρανός υπουργός ρίχνει νερό στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι! Χαμός στο διαδίκτυο με το βίντεο

Το βίντεο όπου καταγράφεται ο καβγάς μεταξύ του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι –νυν κυβερνήτη μιας επαρχίας στρατηγικής σημασίας στην Ουκρανία– και ενός Ουκρανού υπουργού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο τελευταίος πετάει ένα ποτήρι νερό στον αντίπαλό του, έγινε ανάρπαστο σήμερα στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο με το περιστατικό όπου διαπληκτίστηκαν ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ και ο Σαακασβίλι, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα το βράδυ είχε περισσότερες από 300.000 θεάσεις τις δύο πρώτες ώρες αφού το ανήρτησε ο Αβάκοφ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στις εικόνες, που κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα και ο Σαακασβίλι, οι δύο αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ύβρεις και εκτοξεύουν κατηγορίες για διάφορα ζητήματα, κατά τη διάρκεια ενός τεταμένου διαλόγου, παρά τις εκκλήσεις να ηρεμήσουν που τους απευθύνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Θα αποδείξω ότι είστε ένας κλέφτης, εσείς προσωπικά (...). Όλη η χώρα το γνωρίζει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας στον υπουργό, ο οποίος κατόπιν εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό εναντίον του.

«Κάθαρμα» απαντάει ο Αβάκοφ.

«Οδήγησες την χώρα σου στα άκρα, άφησε ήσυχη τη δική μου» συνέχισε ο ίδιος, ενώ τον παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε αυτήν τη συνάντηση που ήταν αφιερωμένη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία.

«Της χώρας σου; Εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης!» φώναξε ο Σαακασβίλι, που έλαβε ουκρανικό διαβατήριο προτού θέσει υποψηφιότητα τον Μάιο για την θέση του κυβερνήτη της Οδησσού (νότια).

«Και εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης» ούρλιαξε ο υπουργός.

«Και εσύ είσαι ένας ψεύτης, ένας κλόουν, μπ@δέλο!».

Ενώ ο πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωνε τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, που καθόταν πιο πέρα, με τη σειρά του ενεπλάκη στον καβγά.

«Ψεύτης, να τι είσαι!» κατηγόρησε τον Σαακασβίλι.

«Σε καλέσαμε στην χώρα μας για να προσφέρεις, όχι για πολιτικά τεχνάσματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο διαπληκτισμός αποκάλυψε τις ολοένα εντεινόμενες εντάσεις στους κόλπους του φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού που κυβερνά την Ουκρανία.

Ο Σαακασβίλι, στενός συνεργάτης του προέδρου, κατηγορεί εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ για διαφθορά, κυρίως διότι απέρριψε την ιδιωτικοποίηση ενός εργοστασίου χημικών της Οδησσού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να το πουλήσει στους Ρώσους, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις Κιέβου-Μόσχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Ξύλο στην ουκρανική Βουλή. Κατέβασαν σηκωτό από το βήμα τον πρωθυπουργό

SHARE:

24Media Network