Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 13 αποφθέγματα σπουδαίων γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 13 αποφθέγματα σπουδαίων γυναικών

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας φτάνει πίσω στο 1857, όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, η Google αφιερώνει το Doodle που δημιούργησε στις γυναίκες όλου του κόσμου, επιλέγοντας 13 από τα πιο ηχηρά αποφθέγματα για την ισότητα των φύλων.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

ADVERTISING

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Δείτε τα αποφθέγματα στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άντζελα Δημητρακάκη: Τραγικό να συγχέεις το φλερτ με τη σεξουαλική παρενόχληση

Μόλις το 1/3 των διευθυντικών θέσεων στην Ευρώπη σε γυναίκες - Η "μαύρη" θέση της Ελλάδας

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Πώς καθιερώθηκε και γιατί

Βερολίνο: Επίσημη αργία από φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

SHARE:

24Media Network