Παγκόσμιας κλάσης το κοίτασμα της Κύπρου

Παγκόσμιας κλάσης το κοίτασμα της Κύπρου

Διαβάστε στο NEWS 247, πόσα τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

"Παγκοσμίου κλάσης" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, το «Αφροδίτη», στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο κ. Γκέρχαρντ έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε σε σχέση με το κοίτασμα.

"Όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε μια επιτυχημένη γεώτρηση και το ανακοινώσαμε αυτό στο τέλος του περασμένου χρόνου. Περίπου 5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν και προσβλέπουμε στο να το προωθήσουμε και να το κάνουμε μια πραγματικότητα για την κυπριακή αγορά", είπε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αναλυθούν όλα τα δεδομένα.

 Σε ερώτηση, αν η εταιρεία εξετάζει θέμα μεταφοράς του αερίου με αγωγό και αν θα δημιουργήσει χερσαίο τερματικό, ο κ. Γκέρχαρντ είπε ότι "είναι σίγουρα μια από τις επιλογές μας και εξετάζουμε τη δημιουργία ενός αγωγού από την πλατφόρμα για μεταφορά αερίου για την ντόπια αγορά και για την πιθανότητα εξαγωγής του".

Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνει ακόμη μια γεώτρηση για να επιβεβαιωθούν τα δεδομένα και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα εξερευνηθεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της εταιρείας στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης οικοπέδων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Γκέρχαρντ είπε ότι, στο στάδιο αυτό, το θέμα μελετάται από την Noble. "Αναλύουμε τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν έχουμε προβεί σε καμιά δέσμευση ακόμη, αλλά εξετάζουμε τα δεδομένα και αν δούμε κάτι που φαίνεται ενθαρρυντικό τότε σίγουρα προσβλέπουμε στο να συμμετάσχουμε", πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΟΖ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θησαυρός στην κυπριακή ΑΟΖ

SHARE:

24Media Network