Πάγωσαν τα πάντα – Συγκλονιστικές εικόνες από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Πάγωσαν τα πάντα – Συγκλονιστικές εικόνες από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ
Αϊόβα AP

Η σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση εν μέσω πολικού ψύχους, κυκλοφοριακό χάος και ακυρώσεις πτήσεων.

Σοβαρότατα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μερικές μέρες, κάνοντας πολύ δύσκολη τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Εικοσι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους ενώ 700.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό. Αγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Στη Μινεάπολη το θερμόμετρο έπεσε στους -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα στη βόρεια Ντακότα η θερμοκρασία έπεσε στους -28 βαθμούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι το ψύχος αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και προέτρεψε τους Αμερικανούς στις πληγείσες από τη χιονοθύελλα περιοχές να αναζητήσουν ζεστασιά σε κλειστούς χώρους.

Την Παρασκευή, είχαν καταγραφεί πολικές θερμοκρασίες με ελάχιστες που έφθαναν τους -48 ° C, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις, από το Ντένβερ μέχρι το Σικάγο, έχουν ανοίξει καταφύγια για να φιλοξενήσουν όσους έχουν ανάγκη να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο υποθερμίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν σήμερα και θα επιστρέψουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και ο Καναδάς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οντάριο και το Κεμπέκ, ενώ ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων αναφέρονται στα αεροδρόμια του Βανκούβερ, του Τορόντο και του Μόντρεαλ.

Νέα Υόρκη AP

 
Σφορδή κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ AP

 
Αυτοκίνητα θάφτηκαν κάνω από τεράστιο όγκο χιονιού. AP

Πάγος καλύπτει τα λουλούδια. AP

 
Μπάφαλο. AP

Νάσβιλ. Προσπάθειες να καθαριστεί γήπεδο ποδοσφαίρου. AP

Παγωσε ο φράχτης σε αγρόκτημα. AP

Σπίτια καλυμμένα με χιόνι AP

Νέα Υόρκη AP

Πάγος σε φυτά και καλλιέργειες AP

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα