Παίρνει πίσω τα πρόστιμα σε Πορτογαλία και Ισπανία η Κομισιόν

Παίρνει πίσω τα πρόστιμα σε Πορτογαλία και Ισπανία η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την ακύρωση της επιβολής προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τη μη ικανοποιητική λήψη δράσης για τη μείωση των ελλειμμάτων τους

Την ακύρωση της επιβολής προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τη μη ικανοποιητική λήψη δράσης για τη μείωση των ελλειμμάτων τους, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φαίνεται πως στον απόηχο του Brexit, η Κομισιόν επέλεξε να μην προκαλέσει μεγαλύτερες πιέσεις εντός της Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, η Επιτροπή έλαβε υπόψη τις ενστάσεις των δύο κρατών, αλλά και την οικονομική συγκυρία, και έκρινε πως δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβόλω η εύθραυστη ανάκαμψη στις δύο χώρες. Ως εκ τούτου, θα δοθούν νέες προθεσμίες στις δύο χώρες για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, στο τέλος του 2016 για την Πορτογαλία και το 2018 για την Ισπανία.

Η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ τον Σεπτέμβριο, μετά από διαβούλευση με το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η παροχή κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Κομισιόν 'τιμωρεί' Ισπανία και Πορτογαλία

SHARE:

24Media Network