Παίρνει τα βουνά ο Τραμπ εν μέσω πανδημίας

Παίρνει τα βουνά ο Τραμπ εν μέσω πανδημίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να πάρει τα βουνά, κυριολεκτικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε για μία ακόμη φορά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ για τον κορονοϊό στη χώρα, την ώρα που την Πέμπτη καταγράφηκαν περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα, νέο ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού την προηγούμενη εβδομάδα έχει φέρει στο προσκήνιο τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται την κρίση της covid-19, καθώς μάλιστα την Παρασκευή πρόκειται να επισκεφθεί το όρος Ράσμορ για μια βραδιά με πυροτεχνήματα, η οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να αποτελέσει μια στιγμή ενότητας για τη χώρα, την οποία δυσκολεύεται να συσπειρώσει.

«Υπάρχει μια άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού διότι κάνουμε τόσα μαζικά διαγνωστικά τεστ και τόσο καλά, πολύ περισσότερα και καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», έγραψε την Πέμπτη στο Τwitter ο Τραμπ. «Αυτά είναι καταπληκτικά νέα, αλλά τα ακόμη καλύτερα είναι ότι οι θάνατοι και το ποσοστό θνησιμότητας μειώνεται», πρόσθεσε.

Όρος Ράσμορ

Μία ημέρα πριν την εθνική γιορτή των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα μιλήσει υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν. Ο Τραμπ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την εκδήλωση αυτή, στην οποία αναμένονται περίπου 7.500 άνθρωποι.

«Θα είναι μια εξαιρετική βραδιά, με πυροτεχνήματα που ίδια τους έχουν δει λίγοι άνθρωποι», προέβλεψε. «Θα είναι καταπληκτικό!». Θα αναφερθεί στην άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», όπως δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι; Θα φορέσει επιτέλους μάσκα για να δώσει το παράδειγμα, όπως ζητούν πολλοί κοινοβουλευτικοί ακόμη και από το δικό του κόμμα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version