Πακιστάν: Αναδύθηκε νησί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Στους 245 οι νεκροί

Πακιστάν: Αναδύθηκε νησί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Στους 245 οι νεκροί

Ο σεισμός που έπληξε την επαρχία του Μπαλουτσιστάν ήταν τόσο ισχυρός, ώστε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα ένα μικρό νησί. Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Άρχισαν οι διαδικασίες για την ταφή τους (Pics+Vids)

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν αυξήθηκε σε τουλάχιστον 245 ανθρώπους μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

"Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς", δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό.

Ο Σαϊντ Αχμάντ της Περιφερειακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών δήλωσε από την πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν Κουέτα, ότι 210 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της Αουαράν και 35 στη γειτονική Κετς. Ο ίδιος είπε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε έκανε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός έκανε να βγει από τη θάλασσα.

"Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν", δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Το Μπαλουτσιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα.

Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φονικός σεισμός 7,8 ρίχτερ στο Πακιστάν

SHARE:

24Media Network