Πακιστάν: Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο και άνοιξαν πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών

Πακιστάν: Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο και άνοιξαν πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών

Χάος στο Πακιστάν, καθώς ένοπλοι επιτέθηκαν σε πανεπιστήμιο, πυροβολώντας φοιτητές και καθηγητές. Οι αρχές κάνουν λόγω και για εκρήξεις

Ομάδα μαχητών εισέβαλε σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανέφερε η αστυνομία, η οποία είπε πως οι πυροβολισμοί συνεχίζονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη και πως ακούστηκε ο ήχος δύο εκρήξεων.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες.

Δύο από τους ενόπλους που εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκαν, δήλωσε η αστυνομία, όμως άλλοι επιτιθέμενοι φέρεται να βρίσκονται στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν διασωθεί, όμως πολλοί ένοπλοι παραμένουν μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πακιστάν: Ένοπλοι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο και άνοιξαν πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών

"Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο και προσπαθούμε να διασώσουμε τους φοιτητές και το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος", είπε ο Βαζίρ.

Ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ Μαρουάτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ένοπλοι "έλαβαν θέσεις στο πανεπιστήμιο και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται". Διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την αστυνομία ενώ πήγαινε στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες, έναν φύλακα του πανεπιστημίου και δύο πολίτες.

"Μέλη του προσωπικού, γυναίκες και άνδρες, καθώς και φοιτητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη", πρόσθεσε. Το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή, "αλλά είχαμε ενισχύσει την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο", είπε.

Ο Σαμπίρ Χαν, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, είπε πως ήταν έτοιμος να φύγει από τον ξενώνα για το τμήμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

"Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στις τάξεις όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί", είπε ο Χαν. "Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά άκουσα έναν αξιωματούχο ασφαλείας να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί", είπε.

Η χειρότερη επίθεση στη χώρα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχολείο της Πεσάβαρ, στο οποίο επιτέθηκαν Ταλιμπάν που σφαγίασαν περισσότερους από 150 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, στη διάρκεια μιας επίθεσης που κράτησε πολλές ώρες.

Εκείνη η επίθεση, που είχε τραυματίσει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εξτρεμισμού στο Πακιστάν, με τον στρατό να εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον ένοπλων ομάδων στις περιοχές των φυλών.

Κατά συνέπεια ο αριθμός των επιθέσεων σημείωσε καθαρή πτώση το 2015. Ωστόσο, χθες, επίθεση αυτοκτονίας στην περιφέρεια της Πεσάβαρ κόστισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: