Πακιστάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση του ISIS

Πακιστάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση του ISIS

Η βομβιστική επίθεση είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας της χώρας

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν και είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μάστουνγκ, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα.

Ο γερουσιαστής Αμπντούλ Γάφουρ Χαϊντέρι, αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου του Πακιστάν, δήλωσε μετά την έκρηξη πως πιστεύει ότι στόχος ήταν εκείνος. Έχει υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα.

«Η αυτοκινητοπομπή μου κατευθυνόταν προς τη Μάστουνγκ και σημειώθηκε μια έκρηξη. Υπάρχουν πολλά θύματα, καθώς στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μάστουνγκ, τον Γαζάνφαρ Άλι Σαχ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν πέρασε μπροστά του η αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του οδηγού του Χαϊντέρι.

Αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουτσιτσάν έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, ζητώντας να λαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τους πλούσιους πόρους της επαρχίας.

Στην επαρχία αυτή, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, δρουν επίσης οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική βομβιστική επίθεση, μέσω ανακοίνωσης του πρακτορείου ειδήσεων της οργάνωσης, Amaq.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AP Photo/Shakil Adil)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πακιστάν: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 17 τραυματίες από πυρά στη συνοριακή γραμμή

Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Αφγανιστάν: 36 μαχητές του ΙΚ νεκροί από τη 'μητέρα όλων των βομβών'

SHARE:

24Media Network