Παλαιστίνη: Νεκρός ο ύποπτος για την επίθεση στον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό

Palestinian Prime Minister Rami Hamdallah
Palestinian Prime Minister Rami Hamdallah AP

Κατέληξε μετά τη σύλληψή του ο ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Rami Hamdallah στη Γάζα

Ο κύριος ύποπτος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ράμι Χαμντάλα και τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ στη λωρίδα της Γάζας στις 13 Μαρτίου υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη σύλληψή του σήμερα, ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη Γάζα.

Ένας άνδρας που φέρεται ως συνεργός του υπόπτου σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια της επιδρομής, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς. Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

Νωρίτερα αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει τον κύριο ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ράμι Χαμντάλα έπειτα από μάχη με πυροβόλα όπλα, κατά την οποία δύο αξιωματικοί ασφαλείας σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ύποπτος είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν περικυκλώσει το κρησφύγετο του στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν είχε προσθέσει ο αξιωματούχος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παλαιστίνη: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

SHARE:

24Media Network