Παμπλόνα: Χωρίς ταυροδρομίες φέτος λόγω του κορονοϊού

Παραδοσιακές ταυροδρομίες στην Παμπλόνα
Παραδοσιακές ταυροδρομίες στην Παμπλόνα AP

Η ακύρωση του φεστιβάλ της Παμπλόνα προστίθεται σε μία σειρά μαζικών εκδηλώσεων σε όλην την επικράτεια που ακυρώθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου οι αρχές της Παμπλόνα με πυροτεχνήματα θα έδιναν το σήμα έναρξης του φεστιβάλ Σαν Φερμίν με τις πασίγνωστες ταυροδρομίες. Φέτος και λόγω κορονοϊού οι αρχές κήρυξαν την έναρξη του non Σαν Φερμίν φεστιβάλ προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις των καιρών.

Κόσμος δεν έχει ταξιδέψει, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ακροβολισμένες σε διάφορα εμβληματικά σημεία της πόλης. Η ακύρωση του φεστιβάλ της Παμπλόνα προστίθεται σε μία σειρά μαζικών εκδηλώσεων σε όλην την επικράτεια που ακυρώθηκαν φέτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euronews.

"Ο κόσμος είναι λυπημένος κι αυτό είναι σημαντικό. Από οικονομικής απόψεως σημαίνει πολλά χρήματα τα οποία δεν θα κερδηθούν. Περίπου 100 εκατομύρια. Αλλά είναι μία άσκηση ευθύνης, διότι η πανδημία κι αυτό ο ιός αρέσκεται στις μεγάλες συγκεντρώσεις. Αυτοί οι εορτασμοί ανέκαθεν σήμαιναν μεγάλη συγκέντρωση, να είναι όλοι μαζί, κοντά ο ένας στον άλλον", λέει ο Ενρίκε Μάγια, δήμαρχος της Παμπλόνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network