Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινή μονάδα πυροβολεί προς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα του Ισραήλ, 3 Μαΐου 2021 AP

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή των εχρθοπραξιών σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ 580 έχουν τραυματιστεί.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις μέρες από αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 100, ανακοίνωσαν αργά σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανέφερε πως 103 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών και 11 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 580 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ισραηλινή πλευρά, η εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς έχει αφήσει επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η Ουάσινγκτον τάσσεται υπέρ μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Διπλωμάτες ανέφεραν νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον αντιτάχθηκε σε αίτημα για μια έκτακτη σύγκληση του ΣΑ που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι εξετάζουμε τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ελπίζω ότι θα δώσει λίγο χρόνο στη διπλωματία για να φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του για τη βία στους δρόμους του Ισραήλ», με τις συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων να συνοδεύουν την νέα σύρραξη μεταξύ της Χαμάς και του εβραϊκού κράτους.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι «πρέπει να συμμετέχουν χωρίς τον φόβο της βίας στις γιορτές» που συνδέονται με το τέλος του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους και με τη γιορτή του Σαβουότ, της εβραϊκής Πεντηκοστής, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσουν οι ρίψεις ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ήταν ξεκάθαρη ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version