Παπαχρήστου: Δεύτερη στη λίστα των χειρότερων Tweets της χρονιάς

default image

Τι γράφει το περιοδικό Time για το επίμαχο "Ολυμπιακό" και ρατσιστικό Tweet της Βούλας Παπαχρήστου, που παίρνει το αργυρό μετάλλιο στη φετινή λίστα με τα δέκα χειρότερα "τιτιβίσματα" της χρονιάς

Η Ελληνίδα αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, “φιγουράρει” στη δεύτερη θέση της λίστας που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Time και η δημοσιογράφος Kelly Conniff, στην οποία καταγράφονται τα 10 χειρότερα Tweets για το 2012.

Η Βούλα Παπαχρήστου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση εξαιτίας του ρατσιστικού “τιτιβίσματος” της λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κείμενο που αναφέρεται στα όσα έγραψε, φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο, “Racism At the Olympics”.

“Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!”, έγραψε η ίδια, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και εν συνεχεία, τον αποκλεισμό της από τους αγώνες του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες δηλώσεις της η Παπαχρήστου έκανε λόγο για ατυχές χιούμορ. Όταν τελικά η αθλήτρια απολογήθηκε δημόσια μέσω του διαδικτύου, ήταν αργά. Τον αποκλεισμό για ρατσιστικά σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο γνώρισε και η αθλήτρια ποδοσφαίρου της εθνικής Ελβετίας, Michel Morganella, λίγη ώρα μετά την ήττα που γνώρισε η ομάδα της από τη Νότια Κορέα.

Εδώ οι κανόνες για τη χρήση των social media από τους αθλητές, σύμφωνα με το καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην πρώτη θέση των χειρότερων Tweets, βρίσκεται η γκάφα του βρετανικού καταστήματος μόδας CelebBoutique, το οποίο ντύνει τους πελάτες του όπως ντύνονται οι διασημότητες. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, είδαν ότι στο twitter ήταν πρώτο στα trending topics η λέξη Aurora, προφανώς λόγω της μαζικής δολοφονίας που είχε γίνει στην πρεμιέρα της νέας ταινίας Μπάτμαν στην Aurora του Κολοράντο.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος όμως δεν διασταύρωσαν τις ειδήσεις στο internet πριν αναρτήσουν το εξής tweet:

“Η λέξη Aurora είναι στην κορυφή προφανώς λόγω του φορέματος μας Aurora, εμπνευσμένο από την Kim K” (“#Aurora is trending, clearly about our Kim K inspired #Aurora dress”). Ιδού και το φόρεμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα