Πάπας Φραγκίσκος: Ιερέας που παρενοχλεί σεξουαλικά είναι όργανο του Σατανά

O πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό στη λήξη του συνεδρίου για την προστασία ανήλικων από παιδεραστές ιερείς
O πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό στη λήξη του συνεδρίου για την προστασία ανήλικων από παιδεραστές ιερείς AP

Ολοκληρώθηκε στο Βατικανό η διάσκεψη για την προστασία τω ν ανηλίκων. Πιο άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις ζητούν τα θύματα παιδεραστών ιερέων.

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων τελείωσε την Κυριακή στην Αγία Έδρα και ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων.

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά», τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

ADVERTISING

Παράλληλα, όμως, θύματα παιδεραστών παπάδων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης, καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου αυτής είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν, δε, ότι πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων θα συνεχιστεί

Οι Γάλλοι επίσκοποι αποφάσισαν να διερευνήσουν κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Τα σοκαριστικά ευρήματα για την παιδεραστία σε έξι Επισκοπές της Πενσιλβάνια

SHARE:

24Media Network