Πάπας Φραγκίσκος: Πολεμήστε την τρομοκρατία με τα ‘όπλα της αγάπης’

default image

Τι είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του ανήμερα του καθολικού Πάσχα για την τρομοκρατία, τη Συρία και τους πρόσφυγες

Να χρησιμοποιήσουν τα “όπλα της αγάπης” για τα καταπολεμήσουν την “τυφλή και ωμή βία”, προέτρεψε τον κόσμο ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του την Κυριακή, ημέρα του καθολικού Πάσχα.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκουσαν το μήνυμα “προς την πόλη και τον κόσμο”, Urbi et Orbi, του Πάπα, με αναφορές στη βία, την αδικία και τις απειλές για την ειρήνη σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ο Πάπας μίλησε για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, κατά τις οποίες τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως και για εκείνες στην Τουρκία, τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν, την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Ιράκ.

“Με τα όπλα της αγάπης, ο Θεός έχει νικήσει τον εγωισμό και τον θάνατο”, είπε ο 79χρονος ποντίφικας, προτρέποντας τους πιστούς να ελπίζουν, για να νικήσουν το “κακό που φαίνεται να κυριαρχεί στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πάπας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία μπορεί να έχουν αποτέλεσμα ενώ επεσήμανε “να μην ξεχνάμε ότι οι άνδρες και γυναίκες, των οποίων ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται, αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τον πόλεμο, την πείνα, τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία”.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα