Πάπας Φραγκίσκος: ‘Το μέλλον εν ειρήνη αποτελεί δικαίωμα για όλους’

Πάπας Φραγκίσκος: ‘Το μέλλον εν ειρήνη αποτελεί δικαίωμα για όλους’
Pope Francis salutes the faithful as he recites the first Angelus prayer of the new year from his studio overlooking St. Peter's square at the Vatican, Monday, Jan. 1, 2018. Francis told people in St. Peter's Square that all must work to secure a future of peace, including for migrants. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Αναφερόμενος στη τραγική μοίρα των προσφύγων που «είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους» για να εξασφαλίσουν αυτό το ειρηνικό μέλλον, «που αποτελεί δικαίωμα για όλους" είπε στην πρώτη του ευλογία για το νέο έτος

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε του πιστούς να προσευχηθούν για ένα ειρηνικό μέλλον το 2018, και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στην πρώτη του ευλογία για το νέο έτος.

Αναφερόμενος στη τραγική μοίρα των προσφύγων και μεταναστών που «είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους» για να εξασφαλίσουν αυτό το ειρηνικό μέλλον, «που αποτελεί δικαίωμα για όλους», ο πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι είναι είναι σημαντικό όλοι να δεσμευθούν για να τους διασφαλίσουν αυτό το μέλλον.

«Ας μην σβήσουμε την ελπίδα στις καρδιές μας, ας μην σβήσουμε τις προσδοκίες για την ειρήνη», δήλωσε ο πάπας ενώπιον χιλιάδων πιστών που συγκεντρώθηκαν υπό βροχήν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ευχόμενος μία «καλή χρονιά ειρήνης» σε όλους υπενθύμισε ότι αυτή η πρώτη ημέρα του έτους είναι επίσης ευκαιρία για να γιορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP Photo/Andrew Medichini)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα