Πάπας: Βρέθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς και ζήτησε συγγνώμη

Pope Francis prays inside St Mary's Pro Cathedral during his visit to Dublin, Ireland, Saturday, Aug. 25, 2018. (Stefano Rellandini/Pool Photo via AP)
Pope Francis prays inside St Mary's Pro Cathedral during his visit to Dublin, Ireland, Saturday, Aug. 25, 2018. (Stefano Rellandini/Pool Photo via AP) AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε το θάρρος να συναντηθεί με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στην Ιρλανδία. Ποια ήταν η αντίδρασή του.

Με οκτώ Ιρλανδούς, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε από μέλη του κλήρου και μέλη του προσωπικού καθολικών ιδρυμάτων, συναντήθηκε το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε το νωρίς βράδυ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πάπα στην Ιρλανδία. Στους παρευρισκόμενους περιλαμβάνονταν η Μαρί Κόλινς και ο Πολ Ρέντμοντ, από τους επικεφαλής της εκστρατείας καταγγελίας των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

Τα θύματα επεδίωκαν να υπάρξει συνάντηση του πάπα με τέτοια πρόσωπα τα οποία θα τον έφερναν αντιμέτωπο με τον ρόλου του Βατικανού στην διαχείριση των σκανδάλων.

ADVERTISING

Ο Πολ Ρέντμοντ, ο οποίος γεννήθηκε σε ένα από τα ιδρύματα "Mother and Baby Homes" και υιοθετήθηκε σε ηλικία 17 ημερών δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση ήταν εγκάρδια και ήπια και ότι ο πάπας ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη στα ιδρύματα αυτά.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έξω από τα δόντια ο Πάπας: Αισθάνομαι ντροπή και οδύνη

SHARE:

24Media Network