Παραδοχή Ακάρ: Ναι, μπορεί να πάρουμε Patriot από τις ΗΠΑ

Παραδοχή Ακάρ: Ναι, μπορεί να πάρουμε Patriot από τις ΗΠΑ
Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ παραδέχθηκε ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά πυραύλων Patriot.

ΗΠΑ ενδέχεται να στείλουν πυραυλικά συστήματα Patriot στην Τουρκία για να χρησιμοποιηθούν για ασφάλεια στον πόλεμο στη συριακή βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο CNN Turk ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας παράλληλα πως η Άγκυρα «αναμφισβήτητα» θα ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 όπως μεταδίδει το sigmalive.

Αναφερόμενος στους Patriot, ο Ακάρ τόνισε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά αυτών των πυραυλικών συστημάτων. 

“Οι ΗΠΑ τονίζουν στις ανακοινώσεις τους ότι μας στηρίζουν στο Ιντλίμπ. Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι Αμερικανοί στρατιώτες μπορεί να εμφανιστούν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λάβουμε στήριξη με την μορφή συστοιχιών Patriot, ίσως από άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, τόνισε ο Τούρκος υπουργός. 

Νωρίτερα το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, μετέδωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλει δύο συστοιχίες Patriot για να απωθήσει την επίθεση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ. Το δημοσίευμα διέψευσε η εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού Ναντίν Σεμπνέμ Ακτόπ όμως εν συνεχεία φάνηκε ότι εκτός από καπνό υπάρχει και φωτιά. 

Οι Τούρκοι ζητούν δύο συστοιχίες Patriot για να αναπτυχθούν στην Αντιόχεια, για να παρέχουν προστασία, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, στο Bloomberg. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει θέσει το αίτημα για στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμα συγκεκριμένη απάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version