Παραδοχή Τραμπ: Ηθελα να διορίσω την κόρη μου πρόεδρο στην Παγκόσμια Τράπεζα

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Κάθε πατέρας αγαπά τα παιδιά του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, για παράδειγμα, αγαπά τόσο πολύ την κόρη που ήθελε να την διορίσει πρόεδρο στην Παγκόσμια Τράπεζα!

«Είναι πολύ καλή με τους αριθμούς»: ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, πως είχε σκεφθεί να διορίσει την κόρη του, την Ιβάνκα, 37 ετών, επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Είναι μια αληθινή διπλωμάτις», εξήγησε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο περιοδικό The Atlantic. «Θα ήταν φανταστική στα Ηνωμένα Έθνη για παράδειγμα» (ως μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών). «Αν την είχα διορίσει, θα φώναζαν για νεποτισμό ενώ αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον νεποτισμό», συνεχίζει.

Συνεχίζοντας να την προωθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτει: «Μάλιστα σκέφθηκα την Ιβάνκα για (να διοικήσει) την Παγκόσμια Τράπεζα», έναν θεσμό που ιδρύθηκε το 1944 στο Μπρέτον Γουντς μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Θα ήταν εξαιρετική στη θέση αυτή γιατί είναι πολύ καλή με τους αριθμούς", προσθέτει, αναφερόμενος στην κόρη και στενή σύμβουλό του, ο σύζυγος της οποίας, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είναι επίσης ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του.

ADVERTISING

«Είναι ήρεμη. Την έχω δει σε καταστάσεις μεγάλου στρες, αντιδρά πολύ καλά (...) Έχει μια αληθινή παρουσία όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο.» Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τελικά έναν από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του, τον Ντέιβιντ Μάλπας, στην ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκέψεις Τραμπ για τρίτη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Τραμπ καταγγέλλει ότι η ΕΕ είναι "τόσο σκληρή με το Λονδίνο"

SHARE:

24Media Network