Αίγυπτος: Στους 25 οι νεκροί από τη φωτιά - Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών

Φωτογραφία από το μοιραίο τρένο
Φωτογραφία από το μοιραίο τρένο AP

Το φονικό δυστύχημα στο Κάιρο, που έχει τον τραγικό απολογισμό των 25 νεκρών, προκάλεσε την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Κάιρο σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ, αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

ADVERTISING

Στους 25 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών. Τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά. Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Εικόνα από τον τόπο του δυστυχήματος
Εικόνα από τον τόπο του δυστυχήματος AP

Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa». Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network