Παραιτήθηκε από το SPD ο Πέερ Στάινμπρουκ

Παραιτήθηκε από το SPD ο Πέερ Στάινμπρουκ

Τέλος στην πολιτική του καριέρα φαίνεται πως βάζει ο Πέερ Στάινμπρουκ. Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Την παραίτησή του από την ηγετική ομάδα των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και από κάθε κομματικό ή κοινοβουλευτικό αξίωμα, όπως η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή οποιασδήποτε Επιτροπής, φέρεται να ανακοίνωσε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια της έκτακτης συνδιάσκεψης 200 ηγετικών στελεχών του κόμματος απόψε στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη μέλη του SPD που ήταν παρόντα στην συνάντηση, ο κ. Στάινμπρουκ θα παραμείνει βουλευτής.

Επίσης, επιθυμεί να συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), κατά την διάρκεια των οποίων θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει έδαφος προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού».

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στα περίπου 270.000 μέλη του SPD, πιθανότατα στις 10 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος στην Λειψία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Μέρκελ στο νότο: "Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η ευρωπαϊκή μας πολιτική"

Πώς είδαν το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών οι πολιτικοί αναλυτές

SHARE:

24Media Network