Παραλήρημα Ερντογάν: “Θα βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς – Λέμε stop στο Αιγαίο”

Παραλήρημα Ερντογάν: “Θα βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς – Λέμε stop στο Αιγαίο”

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η αναφορά στον Μωάμεθ τον Πορθητή και το όραμα της μεγάλης Τουρκίας.

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κλιμακώνει όλο και περισσότερο τη ρητορική του σε βάρος της Ελλάδας, με μπαράζ επιθετικών δηλώσεων τα τελευταία 24ωρα που εμφανίστηκαν εις διπλούν την Κυριακή.

Μετά τις απειλές που εξαπέλυσε νωρίτερα λέγοντας ότι “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί σε όσους μας βλέπουν σαν εχθρούς” και χαρακτηρίζοντας “ακατάλληλο συνομιλητή” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σε μία κακόγουστη φιέστα που στήθηκε στο παλιό αεροδρόμιο για την μαύρη 569η επέτειο από την Άλωση της Πόλης, πραγματοποιώντας μία παραληρηματική ομιλία.

Μπροστά σε πάνω από μισό εκατομμύριο κόσμο, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Andolu, έχοντας πίσω του ανθρώπους που φορούσαν στρατιωτικές στολές της Οθωμανικής περιόδου, ο Ερντογάν έκανε επίκληση στον “Μωάμεθ τον Πορθητή”, αναφέρθηκε στο όραμα της… μεγάλης Τουρκίας του 2053 και τον στόχο να “βάλουμε στα ράφια της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς”.

Αφού είπε πως “ο Μωάμεθ ο Πορθητής έκανε πραγματικότητα τα όνειρα των Μουσουλμάνων επτά αιώνων κατακτώντας την Κωνσταντινούπολη”, πρόσθεσε πως “όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα, χτίζοντας το όραμα μας για το 2053, θα καταφέρουμε κι εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς που στήνουν δολοπλοκίες εναντίον μας”.

Παράλληλα, είπε πως: “Μετέτρεψε την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε παγκόσμιο κράτος“, τονίζοντας πως “η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να θεωρηθεί ως σύμβολο της σφραγίδας του πολιτισμού σε αυτή την τεράστια γεωγραφία”.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φώναξε πως: “Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο”, ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι “λέμε στοπ στην Κριμαία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα