Παρέδωσε τον κατάλογο με τα χημικά η Συρία

Παρέδωσε τον κατάλογο με τα χημικά η Συρία

Στα χέρια της διεθνούς κοινότητας ο κατάλογος με τα χημικά της Δαμασκού, ενώ ο εμφύλιος στη Συρία συνεχίζεται. Το σχόλιο του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων

Τον κατάλογο του χημικού οπλοστασίου της παρέδωσε η Συρία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OIAC) σήμερα, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που καθορίστηκε με τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία, όπως ανακοίνωσε ο OIAC.

«O OIAC επιβεβαίωσε πως έλαβε τον κατάλογο που αναμενόταν από τη συριακή κυβέρνηση για το πρόγραμμα χημικών όπλων της», αναφέρεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο από τον εν λόγω οργανισμό, ο οποίος έχει την έδρα του στη Χάγη. «Η τεχνική γραμματεία εξετάζει τις πληροφορίες που ελήφθησαν», σημειώνεται στο μήνυμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού και φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών εναντίον ενός σουνιτικού χωριού στο κέντρο της χώρας.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, είχε στόχο το χωριό Σέιχ Χαντίντ της επαρχίας Χάμα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών σε όλη τη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο στρατός και οι πολιτοφύλακες επιτέθηκαν στο χωριό, το οποίο βρίσκεται σε μια περιφέρεια της βόρειας Χάμα η οποία ήταν χθες θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε τακτικές δυνάμεις και αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άσαντ: Σε ένα χρόνο η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου

SHARE:

24Media Network