Παρίσι: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Είχε ανεβάσει βίντεο “εκδίκησης” για το ISIS

Διαβάζεται σε 2'
Παρίσι: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Είχε ανεβάσει βίντεο “εκδίκησης” για το ISIS
AP Photo/Alexander Turnbul

Γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών για ριζοσπαστικό ισλαμισμό ο δράστης της επίθεσης που το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Παρίσι από άνδρα που σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους.

Όπως ανέφερε η Le Figaro, επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης της επίθεσης φώναξε “Allah akbar” (“Ο Θεός είναι μεγάλος”), ενώ είναι γνωστός στις Αρχές για ριζοσπαστικό ισλαμισμό και ψυχολογικές διαταραχές.

Πρόκειται για τον Armand R., ο οποίος είναι Γάλλος, 26 ετών και, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών για τη σχέση ως άτομο με πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin από το σημείο της επίθεσης: “Ήταν υπό ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία”, σημείωσε.

Είχε καταδικαστεί το 2016

Τον Ιούλιο του 2016, ο Armand R. είχε συλληφθεί ως ύποπτος για επαπειλούμενη επίθεση σε συνοικία του Παρισιού. Για τα γεγονότα αυτά, καταδικάστηκε την ίδια χρονιά σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Μετά τη χθεσινή επίθεση, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ο εν λόγω άνδρας φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως δεν μπορούσε να δεχτεί “πεθαίνουν συνεχώς μουσουλμάνοι τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στην Παλαιστίνη” και ήθελε να πεθάνει ως μάρτυρας, καθώς και ότι “η Γαλλία είναι συνένοχος του Ισραήλ”.

Βίντεο όπου δήλωνε πίστη στο ISIS

Σύμφωνα με το France 24, πριν την επίθεση, ο δράστης είχε ανεβάσει βίντεο όπου δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και τον χαλίφη Αμπού Χαφς. Παράλληλα, σημείωνε πως θα επιτεθεί για να “εκδικηθεί” .

Τα θύματα της επίθεσης

Ο νεκρός άνδρας, από την άλλη, όπως υποστηρίζει η Le Figaro, είναι Γερμανός τουρίστας που έχει επίσης φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Το θύμα φέρεται να έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, την πλάτη και τους ώμους.

Η γαλλική εφημερίδα, επίσης, μεταδίδει ότι ένας εκ των τραυματιών έχει δεχτεί χτυπήματα με σφυρί. Όπως αναφέρει, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ο ένας τραυματίας περπατούσε με τη γυναίκα και το παιδί του όταν ο δράστης πήγε από πίσω του και τον χτύπησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα