Πάστορας γητευτής φιδιών πέθανε από... δάγκωμα φιδιού

Πάστορας γητευτής φιδιών πέθανε από... δάγκωμα φιδιού
THE TENNESSEAN

Απίστευτη ιστορία στο Kentucky των ΗΠΑ. Πάστορας που δοκίμαζε την πίστη του με φίδια, πέθανε από δάγκωμα που προήλθε από ένα αγαπημένο του ερπετό (Vid)

Τραγική ειρωνεία για τον Jamie Coots. Το ίδιο του το πάθος, η πίστη του και η αγάπη του για τα φίδια, του κόστισε την ίδια του τη ζωή.

Ο πάστορας από το Κεντάκι είχε ξεκινήσει πρόσφατα ένα reality show σχετικό με τον "χειρισμό" φιδιών που διεξαγόταν μέσα σε εκκλησία.

Ο Jamie Coots πέθανε το Σάββατο μετά από δάγκωμα ερπετού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε να λάβει θεραπεία. Ο πάστορας της Εκκλησίας της Πεντηκοστής (Pentecostal Church) πίστευε ότι σύμφωνα με τις διδαχές της Βίβλου, τα δηλητηριώδη δαγκώματα δεν μπορούν να βλάψουν όσους είναι αφιερωμένοι στον Θεό. Η πρακτική του να εκτίθεται ο πιστός σε τέτοια δαγκώματα για να δοκιμάσει την πίστη του, θεωρείται πλέον παράνομη.

Πρόσφατα το National Geographic είχε αφιερώσει μια εκπομπή του στον Coots και το ποίμνιο του. Στα πλάνα καταγράφονται πιστοί που προσπαθούν να δαμάσουν φίδια.

"Παρότι έχει χάσει ένα δάχτυλο από δάγκωμα και έχει δει άλλους να πεθαίνουν, ο Coots ακόμα πιστεύει πως ο σωστός ακόλουθος του Θεού πρέπει να δοκιμάζει τη δύναμη του με τα ερπετά", γράφει το site του National Geographic.

Η εκπομπή Snake Salvation στην οποία παρουσίαζε τη σχέση του με τα φίδια, φιλοξενήθηκε στο Geographic οι άνθρωποι του οποίου εξέφρασαν την λύπη τους για τον θάνατο του.

Ο γιος του πάστορα, δήλωσε ότι ο πατέρας του είχε δαγκωθεί άλλες 8 φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την υγεία του.

"Συνήθως γυρίζαμε σπίτι, πονούσε, ξάπλωνε στον καναπέ, προσευχόταν και μετά ήταν καλά", δηλώνει ο ίδιος για τον εκλιπόντα.

Το 1995, ακόμα μία πιστή είχε χάσει τη ζωή της στο Middlesboro του Kentucky με παρόμοιο τρόπο.

Η εξουδετέρωση φιδιών συγκαταλέγεται πάντως σε παλαιότερες διδαχές του Πεντηκοστιανισμού, τον οποίο ασπαζόταν ο συγκεκριμένος γητευτής.

Ο Πεντηκοστιανισμός δεν είναι μια συγκεκριμένη Εκκλησία, αλλά είναι ένα Χριστιανικό κίνημα που περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές επίσημες Εκκλησίες. Επίσης, μαζί με άλλα δόγματα, αποτελεί μέρος του κινήματος της ανανέωσης/αναγέννησης.

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβει κανείς εάν μια Εκκλησία είναι της Πεντηκοστής από το όνομα και μόνο, δεδομένου ότι πολλές Εκκλησίες της Πεντηκοστής δεν περιλαμβάνουν τις λέξεις "Πεντηκοστιανή" ή "της Πεντηκοστής" στο όνομά τους.

Στη Δύση ο Πεντηκοστιανισμός είναι πολύ ισχυρός στις Εκκλησίες των Μαύρων και στις Αμερικανικές και Αυστραλιανές "μεγάλες Εκκλησίες" όπως η Εκκλησία Hillsong στην Αυστραλία και η Εκκλησία Lakewood στην Αμερική.

Μια από τις μεγαλύτερες Εκκλησίες παγκοσμίως, η Εκκλησία του Πλήρους Ευαγγελίου Yoido στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου μέχρι και 250.000 άνθρωποι παρευρίσκονται κάθε Κυριακή, είναι μια Εκκλησία της Πεντηκοστής.

(Πηγή: CNN)

SHARE: