Πέταξαν αυγά στον Εμανουέλ Μακρόν

Πέταξαν αυγά στον Εμανουέλ Μακρόν

Ο υποψήφιος πρόεδρος προσέλκυσε την οργή των διαδηλωτών κατά του εργατικού νόμου, αφού καταδίκασε τη βία και την επιθετικότητα των αντιδράσεών τους

Με αυγά υποδέχτηκαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον εργατικό νόμο που προώθησε η κυβέρνηση Βαλς, τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρώην υπουργός βρέθηκε στα προάστια του Παρισιού και συγκεκριμένα στο Μοντρέιγ του Σεν Σαν Ντενί, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 80 χρόνια από το Λαϊκό Μέτωπο (την κυβέρνηση των κομμάτων της αριστεράς μεταξύ 1936 και 1938).

Πλήθος διαδηλωτών που ανήκουν σε γαλλικά συνδικάτα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του όπως “Κρύψου” και “Καλύτερα σε απεργία, παρά σε κοστούμι” ζητώντας την απόσυρση του νόμου για τα εργασιακά που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εδώ και ένα χρόνο. Νωρίτερα, ο Μακρόν είχε καταδικάσει τη βία και την επιθετικότητα των διαδηλωτών και όπως φαίνεται αυτό έστρεψε τον θυμό τους στο πρόσωπό του.

Ορισμένα από τα αυγά βρήκαν τον υποψήφιο στο κεφάλι, με τον Εμανουέλ Μακρόν να αναφέρεται στο περιστατικό λίγα λεπτά αργότερα: “Δεν θα ανοίξω διάλογο με αυγά και μπαστούνια. Δεν ακούν τίποτα” είπε και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συμπεριφορές.


Για την ιστορία, ο δήμαρχος της περιοχής, που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα είχε αρνηθεί με ανακοίνωσή του να υποδεχτεί τον προεδρικό υποψήφιο σε ένδειξη απογοήτευσης, δυσαρέσκειας και θυμού “που προκαλεί στους πολίτες του Μοντρέιγ η παρούσα κυβερνητική πολιτική. Υπό τη σκέπη του Μακρόν, η οικονομία έγινε η επιστήμη της αρπαγής, ενώ θα έπρεπε να είναι αφορά στο ίσο μοίρασμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα