Πέθανε ο “πραγματικός Ταρζάν” – “Έφυγε” από καρκίνο 8 έτη μετά την επιστροφή του στον πολιτισμό

Πέθανε ο “πραγματικός Ταρζάν” – “Έφυγε” από καρκίνο 8 έτη μετά την επιστροφή του στον πολιτισμό
Ο Χο Βαν Λανγκ

Ο Βιετναμέζος Χο Βαν Λανγκ, τον οποίο αποκαλούσαν "πραγματικό Ταρζάν", έζησε στη ζούγκλα 40 χρόνια, πριν επιστρέψει στον πολιτισμό και πεθάνει από καρκίνο του ήπατος.

Ο Χο Βαν Λανγκ, ένας Βιετναμέζος που χαρακτηριζόταν ως ο “πραγματικός Ταρζάν” έχοντας ζήσει στη ζούγκλα για 40 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 52 ετών. Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του ήπατος, 8 χρόνια αφότου επέστρεψε στον πολιτισμό.

Ο Λανγκ, ένας από τα αδέρφια του και ο πατέρας τους εγκατέλειψαν τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το 1972, αφότου η μητέρα του και δύο από τα αδέρφια του σκοτώθηκαν από βόμβα των ΗΠΑ. Πριν από οκτώ χρόνια, μετά από μια ζωή στη ζούγκλα και τον πατέρα του που εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο πόλεμος δεν είχε τελειώσει, “διασώθηκε” και επανεντάχθηκε στην κοινωνία.

Παρά το γεγονός ότι υποστήριζε ότι “προσαρμόζεται καλά στη νέα του ζωή”, από το 2013 ο οργανισμός του πάλευε με βακτήρια. Τώρα, πολλοί εκτιμούν ότι ο πολιτισμένος κόσμος ευθύνεται για τον θάνατό του.

Ο φίλος του Alvaro Cerezo είπε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής του, με επεξεργασμένα τρόφιμα και περιστασιακή χρήση αλκοόλ, μπορεί να τον επηρέασε.

“Είμαι τόσο λυπημένος που τον έβλεπα να πεθαίνει, αλλά για μένα είναι επίσης μια απελευθέρωση γιατί ξέρω ότι υπέφερε τους τελευταίους μήνες”, είπε, σύμφωνα με την Daily Mail.

“Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, το να τον ξεχάσω θα είναι αδύνατο, θα μου λείπει καθημερινά. Αλλά δεν μου άρεσε να τον βλέπω να ζει στον πολιτισμό. Πάντα ανησυχούσα ότι αυτός και το σώμα του δεν θα ήταν σε θέση να χειριστούν μια τόσο δραστική αλλαγή”.

Ο Cerezo συνάντησε τον Λανγκ μέσω της δουλειάς του. Πέρασε χρόνο μαζί του στη ζούγκλα, παρατηρώντας τους τρόπους με τους οποίους θα επιβίωνε, όπως το να κυνηγάει θήραμα με κάθε απαραίτητο μέσο και να τρώει και να ζει εντελώς στην άγρια φύση.

“Ήταν το πιο συναρπαστικό άτομο που γνώρισα ποτέ και εξαιρετικά γλυκό ταυτόχρονα. Όταν επιβιώσαμε μαζί στη ζούγκλα, όλα όσα θα μου έπαιρναν ώρες για να τα καταφέρω, μπορούσε να τα κάνει σε δευτερόλεπτα. Ήαν ένα μικρό παιδί με τις ικανότητες ενός υπερανθρώπου” είπε ο Cerezo.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα