Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne

Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne
Ο πρώην επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne AP

Ο ιθύνων νους της διάσωσης της Fiat και αργότερα της Chrysler κατέληξε σε ηλικία 66 ετών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Ένας από τους ικανότερους και πληθωρικότερους CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο επί 14 χρόνια επικεφαλής της Fiat και στη συνέχεια της FCA Sergio Marchionne πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 66 ετών.

Ο Ιταλο- Καναδός μάνατζερ είχε πέσει σε κώμα έπειτα από επέμβαση που υποβλήθηκε στον ώμο του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υγεία του 66χρονου Marchionne ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της πολύς κακής κατάστασης των πνευμόνων του από το υπέρμετρο κάπνισμα.

Εδώ και μέρες είχε γίνει γνωστό πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και αυτός ήταν και ο λόγος που η FCA προχώρησε στην αντικατάστασή του, ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του: Το Σάββατο 21 Ιουλίου, το Δ.Σ. της FCA ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη του τον 54χρονο Mike Manley, πρώην επικεφαλής της Jeep και Ram

Τραγική σύμπτωση είναι το ότι την Τρίτη έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και ο 53χρονος Chris Svensson, αρχισχεδιαστής της Ford και υπεύθυνος για το GT.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα