Πέθανε στα 92 του ο βετεράνος φωτογράφος Νταβίντ Ρούμπινγκερ

Πέθανε στα 92 του ο βετεράνος φωτογράφος Νταβίντ Ρούμπινγκερ

Η διασημότερη φωτογραφία του ήταν εκείνη με τους αλεξιπτωτιστές μετά την κατάληψη του Τείχους των Δακρύων (Δυτικό Τείχος) και της ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο βετεράνος ισραηλινός φωτογράφος Νταβίντ Ρούμπινγκερ, η φωτογραφία του οποίου με τους ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές στο Τείχος των Δακρύων έγινε σύμβολο του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967.

Ο Ρούμπινγκερ υπήρξε φωτοειδησεογράφος για το περιοδικό Time-Life.

Τα πορτρέτα του διατρέχουν την ιστορία του Ισραήλ: από το μέτωπο όλων των σημαντικών πολέμων του Ισραήλ μέχρι προσωπικές φωτογραφίες των ισραηλινών πρωθυπουργών και εβραίων μεταναστών.

Η διασημότερη φωτογραφία του ήταν εκείνη με τους αλεξιπτωτιστές μετά την κατάληψη του Τείχους των Δακρύων (Δυτικό Τείχος) και της ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Ρούμπινγκερ φέρεται να είχε πει ότι, παρότι αυτή ήταν η διασημότερη φωτογραφία του, δεν την θεωρεί πολύ καλή ως φωτογραφία: "Τμήμα του προσώπου είναι κομμένο από την δεξιά πλευρά, στη μέση η μύτη προεξέχει και στα αριστερά διακρίνεται μόνο το μισό πρόσωπο...μιλώντας από τεχνικής πλευράς, αυτή δεν είναι μια καλή φωτογραφία".

Στην αυτοβιογραφία του το 2007 με τίτλο "Το Ισραήλ Μέσα από τους Φακούς μου: Εξήντα Χρόνια ως Φωτοειδησεογράφος" ο Ρούμπινγκερ γράφει: "συχνά αυτές τις μέρες ανατρέχοντας στο παρελθόν ρωτάω τον εαυτό μου πώς στάθηκα τόσο τυχερός".

"Πέρασα δέκα πολέμους χωρίς να πάθω τίποτα και επέζησα από αναρίθμητες καταστάσεις υψηλού κινδύνου. Εφτασα στο απόγειο του επαγγέλματος του φωτογράφου με παγκόσμια αναγνώριση της δουλειάς μου και έγινα το γηραιότερο άτομο που εργάζεται στο Time, ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στον κόσμο".

Ο Ρούμπινγκερ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1924 και μετανάστευσε στην Παλαιστίνη το 1939. Ανακάλυψε την φωτογραφία ενώ υπηρετούσε στην Εβραϊκή Ταξιαρχία του Βρετανικού Στρατού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή του Ισραήλ, το Βραβείο του Ισραήλ, το 1997.

SHARE:

24Media Network