Πιλότος βρέθηκε μεθυσμένος πριν από υπερατλαντική πτήση

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου Associated Press

Την καταδίκη πιλότου σε 10 μήνες φυλάκιση αποφάσισε δικαστήριο της Σκωτίας, καθώς εμφανίστηκε στην υπηρεσία του υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ένας πιλότος της Delta Airlines καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση επειδή παρουσιάστηκε να αναλάβει υπηρεσία στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ενώ ήταν μεθυσμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ο πιλότος, ο 63χρονος Αμερικανός πολίτης Lawrence Russell Jr., επρόκειτο να ήταν κυβερνήτης σε μια πτήση από το Εδιμβούργο προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης το πρωί της 16ης Ιουνίου 2023. Ωστόσο, το αλκοτέστ στο αίμα του ξεπέρασε το νόμιμο όριο. Όπως ανέφερε το δικαστήριο, όταν πήγε για δουλειά, είχε δύο μπουκάλια λικέρ στην τσάντα του.

Η υπερατλαντική πτήση έπρεπε να ακυρωθεί, ενώ ο πιλότος έχασε τη δουλειά του στη Delta, σύμφωνα με τη δικαστική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Delta δήλωσε: «Η Delta ήταν ενήμερη για το περιστατικό αυτό και απομάκρυνε τον πιλότο από την υπηρεσία, ενώ διεξάγει ενδελεχή έρευνα σε συντονισμό με τις σκωτσέζικες αρχές». Τότε, επίσης, η Delta ζήτησε συγγνώμη από τους ταξιδιώτες.

Κατά την επιβολή της ποινής στο δικαστήριο, η δικαστής είπε στον Russell: «Η τσάντα σας βρέθηκε να περιέχει δύο μπουκάλια λικέρ, το ένα εκ των οποίων ήταν ανοιχτό και μισογεμάτο. Επειδή φορούσατε στολή πιλότου, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο αργότερα. Δώσατε τα στοιχεία σας στην αστυνομία και τους είπατε ότι είστε κυβερνήτης της Delta Airlines».

Όταν ρωτήθηκε για το ανοιχτό μπουκάλι, ο πιλότος είπε ότι είχε πιει το προηγούμενο βράδυ, ωστόσο δεν «πέρασε» το αλκοτέστ το πρωί που πήγε στη δουλειά. Συνελήφθη και αργότερα έδωσε δείγμα αίματος, όπου επίσης υπερέβαινε το όριο.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι ο Russell, πριν το περιστατικό, είχε ολοκληρώσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα θεραπείας από τον αλκοολισμό.

Ο κυβερνήτης του Boeing-767 δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες στις 5 Μαρτίου, γεγονός που έπαιξε ρόλο στη μείωση της ποινής του από 15 μήνες σε 10 μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα