Πιθανή κλήση της Λεπέν για ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Far-right candidate for the presidential election Marine Le Pen speaks during a campaign meeting in Monswiller near Strasbourg, eastern France, Wednesday, April 5, 2017. A self-described patriot, Le Pen hopes to extract France from the European Union and do away with France's membership in the shared euro currency. The two-round presidential election is set for April 23 and May 7. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Far-right candidate for the presidential election Marine Le Pen speaks during a campaign meeting in Monswiller near Strasbourg, eastern France, Wednesday, April 5, 2017. A self-described patriot, Le Pen hopes to extract France from the European Union and do away with France's membership in the shared euro currency. The two-round presidential election is set for April 23 and May 7. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Η Μαρίν Λε Πεν είναι ενδεχόμενο να κληθεί για ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο, πριν από το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου

Η Μαρίν Λε Πεν προεδρική υποψήφια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, είναι ενδεχόμενο να κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την άρση της ασυλίας της κι αναφορικά με την υπόθεση της κατάχρησης χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδια.

Η κλήτευση αυτή, της Λε Πεν είναι πιθανόν να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με την Λάουρα Φεράρα που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Γάλλοι δικαστές έχουν ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας της ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, η οποία είναι και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την υπόθεση της εσφαλμένης χρήσης χρηματικών ποσών από την ΕΕ, για την πληρωμή προσωπικού του κόμματος της.

“Η Επιτροπή Νομικών Ζητημάτων έχει συμφωνήσει ότι η Λε Πεν θα κληθεί σε ακρόαση κατά την πρώτη διαθέσιμη ημέρα, τον Μάιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Φεράρα στο Reuters.

Η ίδια, δήλωσε ότι η ακρόαση αυτή, μπορεί να γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, στον οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα συμμετέχει η Λε Πεν, που απορρίπτει ως πολιτική παρέμβαση τις νομικές διαδικασίες εναντίον της.

(Φωτό: AP Photo/Jean-Francois Badias)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: O Μακρόν προηγείται της Λεπέν

SHARE:

24Media Network