Πλημμύρες στη Νότια Αφρική: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων - Στους 443 οι νεκροί

Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική
Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική AP

Δραματική η αύξηση των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική. Στους 443 ο τραγικός απολογισμός. Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Νότια Αφρική προκάλεσαν 443 θανάτους, κυρίως στην περιοχή του Ντέρμπαν, μια πόλη-λιμάνι 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό των τοπικών αρχών, με δεκάδες ανθρώπους να φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι.

"Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 443", δήλωσε ο υπουργός της επαρχίας ΚουαΖουλού-Νατάλ, Σίλε Ζικαλάλλα, σε συνέντευξη Τύπου. Περίπου 63 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

ADVERTISING

Οι βροχές συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο δεν είναι τόσο σημαντικές όσο τις προηγούμενες ημέρες.

Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική
Φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική AP

"Ο κίνδυνος πλημμυρών είναι μικρός στην ΚουαΖουλού Νατάλ σήμερα", δήλωσε ο μετεωρολόγος Πουσελέτσο Μοφόκενγκ από το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. "Οι βροχές θα υποχωρήσουν πλήρως μέχρι την Τετάρτη και έως το τέλος της ερχόμενης εβομάδας", είπε.

Η αύξηση του αριθμού των θυμάτων είναι κατακόρυφη. Μόλις πριν δύο ημέρες, οι νεκροί ανέρχονταν στους 395, κάτι που αποδεικνύει το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, κατέστρεψαν γέφυρες, πλημμύρισαν δρόμους, απέκοψαν μεγάλο μέρος της περιοχής. Πάνω από 250 σχολεία υπέστησαν ζημιές, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν. Οι αρχές μιλούν για κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πλημμύρες, Αφρική, Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network