Πληρώνει κάθε εργαζόμενο του 70.000 δολ. το χρόνο. Δείτε γιατί

Πληρώνει κάθε εργαζόμενο του 70.000 δολ. το χρόνο. Δείτε γιατί

Η απόφαση του Νταν Πράις να αυξήσει δραματικά τους μισθούς στην εταιρεία του προκάλεσε αίσθηση, Ιδού πώς κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση

Μεγαλώνοντας στην αγροτική περιοχή του Αϊντάχο, ο διευθύνων σύμβουλος της Gravity Payments, Νταν Πράις, έμαθε ότι οι αξίες κάθε ανθρώπου είναι ιερές. «Ο πατέρας μου με ρωτούσε: ‘Πόσο κοστίζει η ακεραιότητά σου;’ Και εννοούσε ότι η ακεραιότητα δεν πουλιέται, όσα λεφτά κι αν σου δώσουν. Αυτό καλλιεργήθηκε μέσα μου από μικρή ηλικία».

Ο τριαντάχρονος CEO φαίνεται ότι παραμένει ακόμα πιστός στις αξίες και στις αρχές του. Πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του κατά 930.000 δολάρια ώστε να μπορέσει να αυξήσει τις κατώτατες αποδοχές στην εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών του στα 70.000 δολάρια ανά έτος.

Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των αποδοχών για 70 εργαζομένους και διπλασιασμό των αποδοχών για άλλους 30, σε σύνολο 120 εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα μπαταρία της Tesla πουλάει με τρελούς ρυθμούς

Για τον Πράις, το μέτρο αυτό θα απαιτήσει τη μείωση των δικών του ετήσιων αποδοχών από 1 εκατομμύριο δολάρια σε 70.000 δολάρια. «Ίσως χρειαστεί να πουλήσω το σπίτι μου, για να είμαι ειλικρινής» λέει ο ίδιος.

Η κίνηση του Πράις προέκυψε από την επιθυμία του να εμφυσήσει περισσότερη εισοδηματική ισότητα μεταξύ του εργατικού δυναμικού του.

Διαβάστε ακόμη: Πώς είναι να χτίζεις μία επιχείρηση στην Ελλάδα σήμερα

«Για μένα, είναι ηθικά επιβεβλημένο να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό για σένα και για τους άλλους. Στο παρελθόν, όμως, δεν είχα τη δυνατότητα να υλοποιήσω μια τέτοια πρωτοβουλία – τώρα μπορώ», επισημαίνει ο ίδιος ο Πράις. Και προσθέτει: «Ζεις μονάχα μια φορά, και θα ήθελα όλοι στην Gravity να ζουν τη ζωή τους όσο πληρέστερα γίνεται».

Ο Πράις εμπνεύστηκε την κίνηση αυτή από μια μελέτη του Princeton, σύμφωνα με την οποία η συναισθηματική ευημερία αυξάνεται μαζί με το εισόδημα – αλλά μόνο μέχρι ένα επίπεδο εισοδήματος που χονδρικά αγγίζει τα 75.000 δολάρια.

Όσο για το πώς κι από ποιόν θα κριθεί εν τέλει η κίνησή του, ο ίδιος ορίζει ως τελικό κριτή της απόφασής του το καταναλωτικό κοινό. «Μέτρο της επιτυχίας μας θα είναι πάνω απ’ όλα η ικανοποίηση των πελατών μας. Πάνω σ’ αυτήν χτίσαμε όλη την εταιρεία».

Διαβάστε ακόμη: Πολίτες μαζεύουν υπογραφές στο διαδίκτυο για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Πηγή: Fortunegreece.com

SHARE:

24Media Network