Ποινή - 'χάδι' σε νεαρό που νάρκωνε και βίαζε την 16χρονη αδερφή του

Ποινή - 'χάδι' σε νεαρό που νάρκωνε και βίαζε την 16χρονη αδερφή του

"Το στίγμα της καταδίκης αρκεί για να αποτρέψει" τον 20χρονο δράστη από ενδεχόμενες παρόμοιες πράξεις στο μέλλον, σύμφωνα με τον δικαστή. Ποια η ποινή που επιβλήθηκε

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η απόφαση ενός δικαστή να επιβάλει ποινή-"χάδι" σε έναν νεαρό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την χορήγηση ναρκωτικών και τον βιασμό της 16χρονης αδερφής του.

Ο δικαστής φάνηκε πολύ επιεικής προς τον 20χρονο κατηγορούμενο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών, την οποία στη συνέχεια μετέτρεψε σε φυλάκιση 240 ημερών με αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 20χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του, ομολογώντας ότι έδινε στην ανήλικη αδερφή του εξαιρετικά ισχυρή μαριχουάνα, γνωστή ως dabs, μέχρις ότου να μην μπορεί να τον αναγνωρίσει. Η κοπέλα, σύμφωνα με την απολογία του 20χρονου, είχε επανειλημμένως αντισταθεί στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Ο δικαστής επεσήμανε ότι το θύμα έβγαζε μόνο του τα ρούχα του και είχε τις αισθήσεις του και αναρωτήθηκε αν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη του νεαρού, παρά το γεγονός ότι υπήρχε βιντεοσκοπημένη η ομολογία του.

Τόνισε, επίσης, ότι εκτιμά ότι το "στίγμα" της καταδίκης για βιασμούς, μαζί με την εγγραφή στο μητρώο παραβατών, αρκεί για να αποτρέψει τον 20χρονο από ενδεχόμενη παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον.

Πηγή: Independent

SHARE:

24Media Network