Ποιος θα είναι ο πληθυσμός της Γης το 2100: Αναμένονται απίστευτες αλλαγές

Ινδοί στο Κασμίρ
Ινδοί στο Κασμίρ AP

Ο πληθυσμός του πλανήτη θα γνωρίσει μεγάλη αύξηση μέσα στον αιώνα που διανύουμε από χώρες που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Δραματικές αλλαγές στον παγκόσμιο πληθυσμό θα συμβούν τα επόμενα 81 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2100, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του ΟΗΕ.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα των γεννήσεων αλλά και με προβλέψεις των ειδικών προβλέπεται ότι ο πληθυσμός της γης θα πλησιάσει τα 10 δισεκατομμύρια το 2050 και ότι εν συνεχεία θα εκτοξευτεί στα 11 δισεκατομμύρια μέχρι το 2100.

Η αύξηση θα προέλθει κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής οι οποίες αναμένεται ακόμη και να πενταπλασιάσουν τον πλήθυσμό τους μέσα στον αιώνα που διανύουμε.

ADVERTISING

Η εν λόγω έρευνα προβλέπει ότι η Ινδία θα περάσει στην πρώτη θέση με 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100 ενώ η Κίνα, που σήμερα είναι πρώτη, θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση λόγω και της αυστηρής πολιτικής γεννήσεων που ακολουθεί.

Το εκπληκτικό είναι όμως ότι στην τρίτη θέση θα σκαρφαλώσει η Νιγηρία η οποία από 200 εκατομμύρια πληθυσμό που μετράει σήμερα θα ανέβει στα 733 εκατομμύρια. Το δε Πακιστάν θα εκτοξευτεί στα 403 εκατομμύρια (από 217 σήμερα).

Αλλες χώρες της Αφρικής όπως το Κονγκό, η Αιθιοπία, η Τανζανία, η Αίγυπτος και η Ουγκάντα αναμένεται να υπερδιπλασιάσουν τον πληθυσμό τους.

Αύξηση, τέλος, αλλά μικρή θα παρουσιάσει και η γειτονική Τουρκία που θα δει τον πληθυσμό της στο τέλος του αιώνα να ανεβαίνει στα 86 εκατομμύρια από τα 83. Αντιθέτως χώρες της δυτικής Ευρώπης όπως η Γερμανία και η Ισπανία θα δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται σημαντικά.

Δείτε το σχετικό πίνακα από την εφημερίδα "El Pais".

Ποιος θα είναι ο πληθυσμός της Γης το 2100: Αναμένονται απίστευτες αλλαγές
SHARE:

24Media Network