Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις με πυρηνικά υποβρύχια

πυρηνικά υποβρύχια
πυρηνικά υποβρύχια AP

Ασκήσεις με πυρηνικά υποβρύχια και εκτοξευτές πυραύλων πραγματοποίησε η Ρωσία την Τρίτη, μετά την εντολή Πούτιν, να τεθούν σε ετοιμότητα οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια απέπλευσαν για ασκήσεις στη Θάλασσα Μπάρεντς και εκτοξευτές πυραύλων κινήθηκαν στα χιονισμένα δάση της Σιβηρίας την Τρίτη (1/3), μετά την απόφαση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να τεθούν σε ετοιμότητα όλες οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα πυρηνικά υποβρύχιά του συμμετείχαν σε ασκήσεις για στο πλαίσιο "εκπαίδευσης σε δύσκολες συνθήκες".

ADVERTISING

Ακόμη, ανέφερε ότι στις ασκήσεις συμμετείχαν και πολλά πολεμικά πλοία που έχουν ως αποστολή την προστασία της χερσονήσου Κόλα της βορειοδυτικής Ρωσίας (στην οποία βρίσκονται πολλές ναυτικές βάσεις).

Παράλληλα, στο Ιρκούτσκ της ανατολικής Σιβηρίας, μονάδες των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δοκιμές εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων Yars, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν οι ασκήσεις συνδέονται με την εντολή που είχε δώσει ο Πούτιν την Κυριακή να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας σε ετοιμότητα εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Δεν είναι επίσης σαφές εάν οι εν λόγω πυρηνικές ασκήσεις συνιστούν τροποποίηση στις συνήθεις στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Πούτιν, Ρωσία
SHARE:

24Media Network