Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ρίχνει το φταίξιμο στη Βρετανία για τα πυρηνικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ρίχνει το φταίξιμο στη Βρετανία για τα πυρηνικά
Η στιγμή που ο Πούτιν ζητά ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Για απαράδεκτες δηλώσεις της Βρετανίδας ΥΠΕΞ κάνει λόγο το Κρεμλίνο, αιτιολογώντας την εντολή του Πούτιν για ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων.

Στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην Υπουργό Εξωτερικών της χώρας ρίχνει το… φταίξιμο το Κρεμλίνο για την απόφαση του Ρώσου προέδρου να δώσει εντολή ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως, χθες Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, ζητώντας τους να θέσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο σε πλήρη ετοιμότητα.

Σήμερα, λοιπόν, το Κρεμλίνο τοποθετήθηκε επί του θέματος, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους, ή μάλλον τον λόγο αυτής της απόφασης, δείχνοντας με το δάχτυλο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο: Τη Λιζ Τρας, Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

“Υπήρξαν απαράδεκτες δηλώσεις για πιθανές συγκρούσεις ακόμα και μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος απέφυγε να μιλήσει με ονόματα, όχι όμως και με… αξιώματα: “Δεν θα πω ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις, αν και ήταν η ΥΠΕΞ της Βρετανίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα