Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Δυνατός ο συμβιβασμός στην βάση της ουδετερότητας τύπου Αυστρίας -Απορρίπτουν οι Ουκρανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Δυνατός ο συμβιβασμός στην βάση της ουδετερότητας τύπου Αυστρίας -Απορρίπτουν οι Ουκρανοί
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν Alexander Zemlianichenko/ AP

Ουδέτερη Ουκρανία στα πρότυπα Σουηδίας και Αυστρίας είναι ο συμβιβασμός που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Μια ουδέτερη Ουκρανία στο πρότυπο της Σουηδίας και της Αυστρίας είναι ο συμβιβασμός που συζητούν αυτή τη στιγμή οι ρώσοι και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, με την ουκρανική προεδρία να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Είναι πράγματι η επιλογή που συζητείται αυτή τη στιγμή και η οποία μπορεί να θεωρηθεί επιλογή συμβιβασμού», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πεσκόφ σχολίαζε τις δηλώσεις το επικεφαλής διαπραγματευτή της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, σύμφωνα με τον οποίο, “Η Ουκρανία προσφέρει μία τύπου Αυστρίας ή Σουηδίας αποστρατικοποιημένη ουδετερότητα, παραμένοντας ένα κράτος με δικό του στρατό και ναυτικό”.

Απορρίπτουν οι Ουκρανοί

Η Ουκρανία, από την πλευρά της απορρίπτει τα μοντέλα αυτά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

«Η Ουκρανία βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε κατάσταση απευθείας πολέμου με την Ρωσία. Κατά συνέπεια, το μοντέλο δεν μπορεί παρά να είναι “ουκρανικό”», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας εκ των ουκρανών διαπραγματευτών, σε σχόλια που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρία.

Διευκρινίζει δε ότι απαιτούνται «πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» απέναντι στην Ρωσία, στο πλαίσιο των οποίων οι συμβαλλόμενοι θα δεσμεύονται να επέμβουν στο πλευρό της Ουκρανίας σε περίπτωση επίθεσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα