Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρή πρόοδος για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στον γ’ γύρο διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρή πρόοδος για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στον γ’ γύρο διαπραγματεύσεων
Διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας AP

Χωρίς θεαματικές εξελίξεις ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - Ουκρανίας στη Λευκορωσία. "Πολύ σύντομα" η επόμενη συνάντηση.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (07/03) στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, χωρίς και πάλι ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές παρατηρήθηκε μία σχετική πρόοδος στο καλύτερο σχεδιασμό των ανθρωπιστικών διαδρόμων και συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι.

“Πολύ σύντομα” ο τέταρτος γύρος

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές δήλωσαν το βράδυ της ίδιας μέρας ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους θα γίνει πολύ σύντομα στη Λευκορωσία.

«Ο επόμενος, τέταρτος γύρος, θα διεξαχθεί πολύ-πολύ σύντομα», είπε ο Λεονίντ Σλούτσκι μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. «Δεν θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία ακόμη. Θα καθοριστεί πιθανότατα αύριο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα