Πόλεμος στην Ουκρανία – Χάρτης: Στα χέρια των Ρώσων το Τσερνόμπιλ – Πού έχουν χτυπήσει μέχρι στιγμής

Πόλεμος στην Ουκρανία – Χάρτης: Στα χέρια των Ρώσων το Τσερνόμπιλ – Πού έχουν χτυπήσει μέχρι στιγμής
Άρχισε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία AP

Στόχους σχεδόν στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας έχουν χτυπήσει οι Ρώσοι τις πρώτες ώρες της εισβολής τους.

Η μέχρι στιγμής επίθεση της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ως εκτεταμένη.

Αν εξαιρέσει κανείς το δυτικό μέρος της χώρας (σύνορα με Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία, οι τέσσερις πρώτες μέλη του ΝΑΤΟ) οι Ρώσοι από το ξημέρωμα της Πέμπτης χτυπούν όλο το υπόλοιπο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας.

Οπως μεταδίδουν ουκρανικές πηγές, χτυπήματα μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει όχι μόνο στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, τις δύο “δημοκρατίες” των οποίων την ανεξαρτησία αναγνώρισε η Ρωσία, αλλά και στα κεντρικά της χώρας ενώ υπάρχουν αναφορές και για πολεμικές ενέργειες από το βορρά.

Οι Ρώσοι φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει στρατεύματα που είχαν εγκαταστήσει στην πιστή συμμαχό τους Λευκορωσία κάτι που τους επέτρεψε να χτυπήσουν και το Κίεβο.

Στρατιωτική δραστηριότητα υπάρχει και στο νότο από την ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας, κυρίως προς την Οδησσό.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί κυρίως εναέρια μέσα αλλά και χερσαία για να πετύχει τους σκοπούς της οι οποίοι φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Update: Όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές, η Ρωσία έχει επεκτείνει τα χτυπήματά της μέχρι και στα δυτικά κοντά στα σύνορα με τις χώρες του ΝΑΤΟ, στη Λβιβ, όπου έχουν εγκατασταθεί οι περισσότερες ξένες πρεσβείες.

Update: Επεκτείνονται οι ρωσικές επιθέσεις όπως μεταφέρει η Le Figaro. Αυτή είναι η εικόνα στην Ουκρανία κατά τις 13.00 (τοπική ώρα).

Update: Επεκτάθηκαν μέχρι το Κίεβο οι ρωσικές επιθέσεις. Περισσότερες από δώδεκα πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας βομβαρδίζονται.

Update: Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα