Πολιτικό μέτωπο στη Γερμανία εναντίον του Σόιμπλε

Πολιτικό μέτωπο στη Γερμανία εναντίον του Σόιμπλε

Πράσινοι, σοσιαλδημοκράτες και αριστερά στο Βερολίνο βάλουν πυρ ομαδόν εναντίον του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, ο οποίος πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιστρέφει στο γνωστό μοτίβο περί Grexit, αγνοώντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

«Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, οι Πράσινοι και η Αριστερά εμφανίζονται οργισμένοι με τις νέες δηλώσεις περί Grexit του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»γράφει η εφημερίδα Die Zeit.

H γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι λίγο πριν από την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στην Μπούντεστανγκ «μια ασυνήθιστη ενότητα» κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη»

«Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει τον Σόιμπλε», δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων,Κατρίν Γκέρινγκ Εκαρντ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο ηγέτης της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνει οργισμένος με τη στάση του Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως καγκελάριος χωρίς να ακούει κανέναν».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΣοσιαλδημοκρατώνΤόμας Οπερμαν τόνισε επίσης ότι από την στιγμή που η ελληνικη βουλή αποδέχτηκε τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί ο Σόιμπλε να βάζει θέμα προσωρινού Grexit σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι στο μέτωπο των επικριτών του Σόιμπλε μετέχουν τόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Αν έχεις διαπραγματευθεί μια συμφωνία πρέπει επίσης να τη στηρίζεις», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς για τη στάση του Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network