Πολωνία – Κορονοϊός: Η οικονομία ίσως συρρικνωθεί κατά 4-5% το 2020 λόγω του lockdown

Πολωνία – Κορονοϊός: Η οικονομία ίσως συρρικνωθεί κατά 4-5% το 2020 λόγω του lockdown
Κάτοικος Βαρσοβίας AP

Η Πολωνία προχωρά στην άρση των περιορισμών, ανοίγοντας και πάλι τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και τους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, πολλά τμήματα της οικονομίας παραμένουν κλειστά.

Η πολωνική οικονομία ίσως συρρικνωθεί το 2020 κατά 4-5%, πολύ περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 3,4%, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Η εκπρόσωπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, η Πολωνία σχεδιάζει να αναστείλει τον κανόνα για περιστολή των δημοσίων δαπανών πριν τροποποιήσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.

Η Πολωνία προχωρά στην άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού, ανοίγοντας και πάλι τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και τους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, πολλά τμήματα της οικονομίας παραμένουν κλειστά, ενώ τα σχολεία δεν αναμένεται να ανοίξουν και πάλι πριν από τον Σεπτέμβριο.

Η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 19.268 κρούσματα και 948 θανάτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα